Ti 15.00 +23 °C, Melko pilvistä, ja poutaa, se 3 m/s.
Ke 15.00 +24 °C, Puolipilvistä ja poutaa, w 3 m/s.
To 15.00 +20 °C, Puolipilvistä ja poutaa, ne 2 m/s.
Tiistai 22.05.2018
Nimipäivää viettävät tänään
Hemminki, Hemmo
Ilmoittaudu tästä
Olet tässä:  Ajankohtaista

Voimaa Vanhuuteen -hanke, vertaisohjaajakoulutus

09.02.2018

VERTAISOHJAAJAKOULUTUS

Lohjan kaupunki on valittu mukaan valtakunnalliseen Voimaa Vanhuuteen-kärkihankkeeseen, jota koordinoi ikäinstituutti.

Hankkeen tavoitteena on tukea lohjalaisten ikäihmisten (75 +) itsenäistä kotona asumista ja arjessa toimimista, lisäämällä vähän liikkuvien, heikentymisriskissä olevien iäkkäiden voima- ja tasapainoharjoittelua kuntosalilla sekä mahdollisuuksia ulkoiluun. Tavoitteisiin pyritään tiivistämällä poikkihallinnollista yhteistyötä eri toimijoiden kesken. Hankkeessa on mukana Lohjan kaupunki, Lohjan Liikuntakeskus Oy, Kisakallion Urheiluopisto sekä lohjalaisia järjestöjä.

Lohjalla hankkeen tavoitteena kouluttaa vertaisohjaajia, jotka ovat kiinnostuneita toimimaan vetäjinä ikäihmisten liikuntahetkissä. Koulutukseen osallistuvilta ei edellytetä aikaisempaa ohjauskokemusta. Koulutus antaa tietoa ja taitoja iäkkäiden voima- ja tasapainoharjoittelusta sekä niiden vaikutuksesta liikkumiskykyyn. Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiuksia iäkkäiden omatoimisen ja ryhmässä tapahtuvan liikunnan ohjaamiseen valmiiden ohjelmien avulla. Koulutus koostuu neljästä eri koulutuskerrasta (yhteensä 15 tuntia). Koulutus sisältää monipuolisen materiaalipaketin ja tapaamiskertojen aikana tehdään paljon erilaisia käytännön harjoituksia. Koulutus on maksuton. Koulutuspäivät ovat pe 2.3., pe 9.3., pe 16.3. ja pe 23.3. Ensimmäinen koulutuspäivä pidetään Kisakallion Urheiluopistolla pe 2.3. Kouluttajina toimivat VoiTas-kouluttajat Minna Varjonen ja Minna Nuppola.

Koulutukseen ilmoittautuville lähetetään tarkempi koulutusinfo ennen ensimmäistä koulutuspäivää.

Ensimmäiset vertaisohjatut ryhmät on tarkoitus käynnistää kevään 2018 aikana. Toiveena olisi saada 2-3 vertaisohjattua ryhmää eri puolille Lohjaa.

Vertaisohjaajat pääsevät itse mukaan liikuntaohjelmaan, jota toteutetaan yhteistyössä Kisakallion Urheiluopiston kanssa. Vertaisohjaajille järjestetään liikuntapäiviä Kisakalliossa, jossa he samalla pääsevät tapaamaan toisiaan ja vaihtamaan kuulumisia sekä saamaan uusia liikuntavinkkejä omiin ohjaustuokioihinsa.

Lisätiedustelut ja ilmoittautuminen koulutukseen ke 21.2. mennessä Minna Nuppola minna.nuppola@lohja.fi tai p. 050 443 1413

 
Olet tässä: 
Sivun alkuun